اقامت اسپانیا از طریق ازدواج

اقامت اسپانیا از طریق ازدواج

یکی از حقوقی که شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا دارند رفت‌وآمد و اقامت آزاد در کشورهای اتحادیه است. هرگاه یکی از این شهروندان با یک شهروند خارج از اتحادیه اروپا ازدواج نماید، حق رفت‌وآمد و اقامت در اتحادیه اروپا به همسر وی نیز منتقل می‌شود که نوع اقامت را اقامت اسپانیا از طریق ازدواج نامیده‌اند. البته تحقق آن در کشور اسپانیا به‌سرعت امکان‌پذیر نیست. به‌عبارت‌دیگر، به سبب ازدواج با یک شهروند اسپانیایی می‌توان از حق اقامت آن کشور برخوردار شد اما در خوش‌بینانه‌ترین حالت، طول روند اقامت در اسپانیا از طریق ازدواج، ۳ ماه است. درکل، فردی که با یک شهروند اسپانیا ازدواج نموده ظرف مدت سه ماه بعد از ورود به اسپانیا، باید برای اخذ کارت اقامت اسپانیا اقدام کند.

مراحل قانونی اقدام برای ازدواج و اخذ اقامت اسپانیا

اخذ اقامت اسپانیا از طریق ازدواج به سادگی امکان پذیر نیست و برای انجام این کار باید مراحل قانونی طی شود که این مراحل را در ادامه این مقاله خواهید خواند.

مرحله اول کسب اقامت اسپانیا از طریق ازدواج

در مرحله اول برای اخذ تابعیت اسپانیا از طریق ازدواج ابتدا باید ازدواج خود را در کشور اسپانیا ثبت نمایید. برای ثبت ازدواج و پناهندگی در اسپانیا نمی­توان به سفارتخانه این کشور مراجعه کرد بلکه باید درخواست خود را به شهرستان موردنظر خود در اسپانیا بفرستید. این درخواست باید به همراه نیازمند گواهی تولد همسر، گواهی آپوستیلِ تولد شما به همراه کپی از پاسپورت‌هایتان باشد. بعدازآن باید وضعیت خود و همسرتان را در شهرداری شهر مذکور به ثبت برسانید. به‌علاوه، قبل یا پس‌ازاین اقدامات، شما باید به سایت http://www.mpr.es مراجعه کنید در قسمت مجوز اقامت برای بستگان شهروندان اروپایی، یک‌وقت مراجعه به دفتر اتباع خارجی در اسپانیا رزرو کنید. به‌طورمعمول برای چند هفته بعد به شما وقت می‌دهند. هنگام مراجعه به دفتر اتباع خارجی باید مدارک زیر را به همراه داشته باشید.

  • کارت شناسایی همسر
  • پاسپورت شما و همسرتان
  • قرارداد کاری درصورتی‌که چنین قراردادی دارید.
  • فرم تکمیل‌شده EX16
  • دو کپی از سند ازدواج صادرشده از اسپانیا
  • یک کپی از ثبت‌نام وضعیت شما در شهرداری
  • سه عکس رنگی پاسپورتی

در انتهای این مرحله باید از طرف دفتر پلیس آن شهر یک نامه دریافت می‌کنید که در زمان مندرج در آن، به آن دفتر مراجعه کنید. ارسال این نامه ممکن است چند ماه طول بکشد.

مرحله دوم برای اقدام به کسب اقامت اسپانیا

زمان مراجعه به دفتر پلیس باید نامه دفتر اتباع خارجی، سه عکس پاسپورتی و ثبت وضعیت خود در شهرداری به همراه داشته باشید. سپس فرمی را به شما تحویل می‌دهند که طبق آن باید به بانک مراجعه کرده و حدود ده یورو به‌حساب پلیس اسپانیا منتقل کنید.

در حدود یک ماه بعد نامه دیگری حاوی کارت اقامت در اسپانیا دریافت می‌کنید. کارت اقامت اسپانیا شما پنج سال اعتبار خواهد داشت.

فردی که اقامت کشور اسپانیا را از طریق ازدواج کسب کرده بعد از مدت یک سال اقامت می‌تواند برای اخذ تابعیت اسپانیا اقدام کند. این درخواست باید از طریق اداره ثبت‌احوال محل اقامت به وزارت دادگستری تسلیم گردد. برای ثبت این درخواست باید مدارک زیر را نیز پیوست نمود:

  • گواهی تولد
  • گواهی سوءپیشینه صادرشده از مقامات کشور محل تولدتان
  • گواهی سوءپیشینه صادرشده از سوی مقامات کشور اسپانیا
  • گواهی اقامت صادره از سوی شهرداری محل اقامت
  • گواهی که نشان دهد اقامت شما در اسپانیا قانونی بوده است.
  • گواهی ازدواج صادره شده از سوی ثبت‌احوال کشور اسپانیا
  • گواهی تولد همسر اسپانیایی

سه تا پنج ماه بعد نتیجه درخواست را برای شما ارسال می‌کنند.

برای کسب اطلاعات از روش های دیگر اخذ اقامت در این کشور به مقاله اقامت اسپانیا مراجعه نمایید.

لطفا با امتیازدهی به این مقاله ما را یاری فرمائید
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

code